Retailnieuws

Ergens iets gelezen over retail? Maar je weet niet meer waar? Grote kans dat je het hieronder in ons nieuwsoverzicht terugvindt!

Mobiele vlucht:
Shoppen via mobile devices neemt een verdere vlucht. In dit artikel vind je er meer over voor wat betreft fashion. Je ziet de cijfers én de nadelen. Klik hier voor het rapport van Criteo (in het Engels).

Overzicht 1e kwartaal 2015:
Het gaat langzaam aan wat beter in de detailhandel. Nog niet in alle branches. De groei van online verkopen is weer fors. Weten welke branches het (minder) goed doen? En wat de verwachting zijn? Klik dan hier voor het kwartaalrapport van ING.

Online winkelen met mobile:
Het aantal bestellingen via mobile en het bedrag per transactie blijft groeien. Daar hebben wij samen met Appedemic de perfecte app voor gemaakt. Klik hier om het volledige rapport van het GFK, iDeal en Thuiswinkel.org te lezen.

Scan-app AH:
Albert Heijn introduceert zelf-scannen met een smartphone in 200 winkels (klik hier). Een pover begin vinden wij, boodschappen doen begint immers thuis en niet pas in de winkel? 3D Retail app 

Ook interesse in een écht goede app? Neem dan eens contact met óns op!

"Oude" bedrijven in nieuwe problemen:
Februari staat duidelijk in het teken van grote problemen bij bekende retailers. Zo gaat het failliete Schoenenreus weer open om van de voorraden af te komen en een verkoop door de curator te vergemakkelijken. Blokker boekt wisselend succes met de filialen nieuwe stijl en neemt harde maatregelen om weer toekomstbestendig te worden. Maar vooral V&D is volop in het nieuws uiteraard. Mocht je -net als wij soms- een beetje het verloop kwijt zijn geraakt, dan vind je hier een uitstekend dossier van RTL-Z om alles nog eens rustig terug te lezen.
Veel retaildeskundigen (zoals Cor Molenaar en anderen) wijten deze problemen aan de opkomst van het online winkelen. Of omdat ze opereren in het middensegment. Wij waren en zijn het daar niet mee eens. Je kunt immers van bijvoorbeeld Schoenenreus van alles zeggen, maar niet dat zij in het hogere of middensegment actief zijn. De problemen bij oudere grotere retailers zitten vooral ergens anders. Veel meer binnen de organisatie en zijn veelal inherent aan de grootte van deze bedrijven. Meer hierover weten? Neem gerust eens contact op!

Update:
De nieuwe thema-update Detailhandel van de Rabobank is uit. Klik hier om de update te lezen.

Kansen in de retail:
Interessant artikel over waar in de retail wel en geen kansen liggen. Klik hier. (bron: NRC)

Wij ondersteunen franchisers:
Franchise. De HEMA sloot onlangs twee filialen en merkte terloops op dat dat geen filialen van "hun" waren, maar van franchisers... In het recente rapport van ING, klik hier, wordt vooral krachtenbundeling van franchisers aanbevolen. Wist u dat 3D Retail franchisers hierin op verschillende manieren ondersteunt?

Update van het CBS:
En dezelfde cijfers, maar dan over de maand april vind je hier: CBS Of open in één keer het bijbehorende rapport hier.

Cijfers 1e kwartaal:
De kwartaalcijfers over Q1 van 2014 in de detailhandel vind je hier: CBS In één keer het onderliggende rapport als .pdf openen? Klik dan hier.

Weet jij 't?:
Wat is volgens jou het grootste online retail land in de wereld? Jouw antwoord: ... Check hier of je het goede antwoord hebt ingevuld. Verrast?

Merken top 100:
Staat jouw merk al in de merken top 100? Of gewoon nieuwsgierig naar de lijst? Klik hier voor de volledige lijst.

De grootste online retailers:
Internet Retailer presenteert de top 10 van grootste online retailers. Overigens is de grafiek met de toename binnen één jaar van online aankopen ook interessant. Klik hier voor het artikel op Twinkle.

Groei of niet?:
En dus op dezelfde dag presenteerde de ING het rapport "Winkelgebied 2025: breken met het verleden". Waarin zij stellen dat de groei van online food aankopen beperkt zal blijven. Wie het weet mag het zeggen (wij wel), maar klik hier voor het rapport.

Zekere groei:
SyndicatePlus voorspelt een explosieve groei van online food aankopen. Lees hier verder.

Koopavonden nog zinvol?:
Stuk over de, al jaren, teruglopende bezoekersaantallen op koopavonden in de Telegraaf. Klik hier.

Seminar:
TIP! Seminar over E-commerce door Deloitte en Shopping 2020. Deelname is gratis, klik hier voor tickets.

V&D ziet het licht:
V&D gaat ook eindelijk de bakens verzetten richting Bricks & Clicks. Te laat of nog (net) op tijd? Klik hier voor het hele artikel.

De Spar en PuS:
Ook Spar ontdekt dat Pop-Up Stores leuk en aantrekkelijk kunnen zijn binnen een formule. Klik hier.

Welkom!:
Dunkin' Donuts na 14 jaar terug in Nederland. Wij vinden het leuk! Klik hier voor het artikel.

Bakker Bart en meer leed dat franchise heet:
Vanavond in Zembla een uitzending gewijd aan franchisenemers en franchisergever Bakkerij Bart. En andere franchiseformules. Kijktip! Niet kunnen kijken? Klik dan hier.