Vastgoednieuws

Ergens iets gelezen over vastgoed in relatie tot retail? Maar je weet niet meer waar? Grote kans dat je het hieronder in ons nieuwsoverzicht terugvindt!

De geest is uit de fles:
Na o.a. V&D denken andere retailers "hé, dat kunnen wij dus ook!". Wij adviseren te gaan voor kortingen van minimaal 20 tot 30%. Lees het artikel uit het Financieel Dagblad door hier te klikken.

Winkelruimte in 2014:
Er is een nieuw rapport uit van Europe Real Estate over winkelcentra in Europa. Met ook een goed Nederlands deel. Het rapport vind je door hier te klikken.

Bouwen voor leegstand?:
We bouwen maar door, terwijl de leegstand van winkelruimte in 2014 zal oplopen richting de 10%... Er zijn wel grote regionale verschillen. Klik hier om het artikel van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) te lezen.

Teveel woonboulevards?:
Volgens de TU Delft is een groot deel van de woonboulevards in Nederland overbodig, omdat er simpelweg veel te veel zijn. Eén derde van het huidige aantal is voldoende, menen de onderzoekers. klik hier voor het artikel.

NRC en vastgoed:
Een interessant artikel uit het NRC over de vastgoedmarkt. De conclusies kunnen wij (helaas) alleen maar onderschrijven. Klik hier voor het artikel. (Bron: NRC)

Het kan anders:
"Winkelgebied moet gemak en beleving bieden". Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Wat wat ons betreft mist er wel een belangrijk thema: het verplaatsen van winkelgebieden naar de rand van steden in in het winkelgebied ín de stad alleen winkels voor de dagelijkse boodschappen en kleine (-re) winkels voor funshopping. Klik hier om het artikel te lezen. (Bron: Retailnews).

Decentrale winkelgebieden?:
"Overschot aan winkelruimte is structureel". Een goede stelling van RTL Z. En bij 3D Retail denken we dat de situatie van nu nog maar een voorbode is van wat gaat komen. Jammer is dat er door Locatus zo weinig waarde wordt gehecht aan decentrale winkelgebieden. Klik hier om de aflevering terug te zien. (Bron: RTL Z).