Overheidsnieuws

Ergens iets gelezen over de overheid in relatie tot retail? Maar je weet niet meer waar? Grote kans dat je het hieronder in ons nieuwsoverzicht terugvindt!

Winkels bouwen voor leegstand?:
We bouwen maar door, terwijl de leegstand van winkelruimte in 2014 zal oplopen richting de 10%... Er zijn wel grote regionale verschillen. Klik hier om het artikel van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) te lezen. Daar deze leegstand de komende tijd verder zal oplopen, is het aan (gemeentelijke) overheden om hier goed beleid op te ontwikkelen. Daarbij ondersteunen wij graag.

Provincies en ruimtelijk beleid..:
Op 24 januari presenteerden de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Drenthe het gezamenlijke rapport "internetwinkelen en ruimtelijk detailhandelbeleid". Een van de conclusies is dat afhaalpunten (voor de door u online bestelde goederen) gewoon detailhandel zijn. En dat deze afhaalpunten daarom (?) in bestáánde winkelgebieden thuishoren. Een onhoudbare visie, zo "voorspellen" wij. En eigenlijk weten we dat wel gewoon zeker!
Rapport: klik hier
Factsheet: klik hier

Leegstand in uw gemeente:
De leegstand van winkels varieert enorm per gebied en per gemeente. Weten hoe het met de leegstand in uw gemeente is gesteld, klik dan hier.